• News

Rijádská sezóna 2024 zahajuje 3 vzrušující zóny

Návštěvníci všech věkových kategorií se mají na sezóně Rijádu 2024 na co těšit, protože budou otevřeny nové vzrušující zóny.
Shrnutí článku:
  • Saúdskoarabský úřad pro zábavu (GEA) zahájil Rijádskou sezónu 2024 otevřením tří zajímavých zón: Boulevard World, Boulevard City a Al-Suwaidi Park.
  • Tyto zóny nabízejí řadu aktivit pro návštěvníky všech věkových kategorií, od interaktivních her přes živá vystoupení až po různé možnosti stravování.
  • Rijádská sezóna 2024 podtrhuje širší cíl Saúdské Arábie diverzifikovat své příjmy od ropy a stát se přední turistickou destinací.

Rijádská sezóna 2024 byla oficiálně zahájena a je větší a lepší než kdykoli předtím. Na stránkách Úvodní stránka tří zón – Boulevard World, Boulevard City a Al-Suwaidi Park – dodalo této již tak velkolepé akci nový rozměr. Zásadní roli při pořádání těchto akcí a propagaci zábavního průmyslu v království hraje Saudi General Entertainment Authority.

Boulevard World

Každá zóna nabízí jedinečné atrakce a zážitky, takže si tu každý najde něco pro sebe. Například Boulevard World prodlužuje otevírací dobu od 16:00 do 1:00 a velikost zón se zvyšuje o 30 procent. To proto, aby se vešlo pět zón Boulevard World v Saúdské Arábii, Turecku, Íránu, Africe a Courchevelu. Courchevel je lyžařské středisko ve francouzských Alpách. Kromě toho zóny Boulevard v Egyptě, Španělsku a Itálii nabízejí 21 nových aktivit pro všechny věkové skupiny. Návštěvníci se mohou těšit na různé možnosti zábavy, včetně živých vystoupení, interaktivních exponátů a gastronomických zážitků.

Boulevard City a park Al-Suwaidi

Boulevard City mezitím nabízí nejmodernější technologie a strhující zážitky, jako je například aktivita PUBG Mobile. Lidé zde mohou vytvářet týmy a soutěžit v laserových bitvách. Kromě toho si jistě užijí atrakci Detektiv Conan, kde si mohou zahrát na detektivy a řešit zločiny. Rodiny a děti se budou těšit také na interaktivní prostory Bluey a Bingo World. Ti, kteří hledají vzrušení, si jistě zamilují atrakci Five Nights at Freddy’s. Jedná se o strašidelné nákupní centrum, kde musí projít děsivými úkoly. Park Al-Suwaidi zase poskytuje klidné útočiště díky svěží zeleni a aktivitám pro celou rodinu. Rozkládá se na ploše 140 000 metrů čtverečních a akce se zde konají od 16:00 do 24:00 hodin. První týden vzdává hold Indii v rámci Indického týdne, kde si návštěvníci mohou vychutnat indickou kuchyni, představení a další. Součástí Rijádské sezóny 2024 je také řada týdnů věnovaných různým komunitám, které obohacují zážitky návštěvníků. Během těchto komunitních týdnů se návštěvníci mohou například zúčastnit kulturních festivalů, kulinářských akcí a uměleckých výstav. Tento inkluzivní přístup zajišťuje pestrou škálu zážitků, které uspokojí všechny věkové kategorie a zájmy. Na své si přijdou zejména rodiny, pro které jsou připraveny interaktivní aktivity pro děti i vzdělávací workshopy.

Budoucí plány a vývoj pro Rijád Sezóna 2024

Hospodářské přínosy těchto nových zón jsou značné. Díky nárůstu turistů se daří místním podnikům. Kromě toho akce podporují také sportovní turistiku prostřednictvím akcí, jako je např. IV Crown Showdown a WWE Crown Jewel. Kromě toho se výrazně zvýšila tvorba pracovních míst, což dále stimuluje ekonomiku. Stejně důležitý je tedy i kulturní dopad. Pořádáním mezinárodních akcí Saúdská Arábie přitahuje celosvětové publikum, čímž podporuje kulturní výměnu a porozumění. Do budoucna slibuje Rijádská sezóna ještě zajímavější události. Budoucí plány zahrnují rozšíření nabídky atrakcí a zlepšení zážitků návštěvníků. Tato vize je v souladu s cílem Saúdské Arábie stát se globálním centrem sportu a zábavy. Díky pokračujícím investicím a iniciativám se budoucnost Rijádské sezóny a zábavního průmyslu v království jeví jako zářná. Rijádská sezóna 2024 se uvedením těchto tří nových zón překonala. Akce nabízí dokonalou kombinaci zábavy, kultury a komunity. Jak se návštěvníci hrnou do Boulevard World, Boulevard City a Al-Suwaidi Park, vzrušení a očekávání stále narůstají. Ať už jste místní nebo turisté, Rijádská sezóna 2024 je zážitek, který si nebudete chtít nechat ujít.

Foto: Saúdská tisková agentura