• News

Saúdská Arábie se stane mezinárodním centrem filmové produkce

Díky akcím, jako je Saudi Film Confex, může Saúdská Arábie podpořit svůj filmový průmysl a obohatit globální spolupráci.
Shrnutí článku:
  • Saúdskoarabský zábavní průmysl se snaží o to, aby se království stalo mezinárodním centrem filmové produkce.
  • Na konferenci Saudi Film Confex, která se koná od 9. do 12. října, se sešli významní představitelé filmového průmyslu, aby se zabývali budoucností saúdské kinematografie.
  • Tento vývoj podtrhuje širší cíl Saúdské Arábie v rámci Vize 2030, kterým je diverzifikace ekonomiky království od ropy.

Zábavní průmysl Saúdské Arábie prochází pozoruhodnou proměnou a hodlá se stát světovým centrem filmové produkce. V souladu s tím proběhl druhý ročník Saudi Film Confex který se nedávno konal ve Rijádu odráží tyto ambice. Akce přilákala významné osobnosti filmového průmyslu a jako čestný host se jí zúčastnil Will Smith. Kromě toho se akce zaměřila na rozvoj saúdského filmového průmyslu a podporu globální spolupráce.

O Saúdské Arábii a filmovém veletrhu AFCI

Saudi Film Confex představil různé aktivity a diskuse, na kterých se sešli filmaři, producenti a odborníci z oboru. S tímto záměrem se účastníci zapojili do pronikavých sezení, která zkoumala budoucnost saúdské kinematografie. Kromě toho akce také zdůraznila závazek vlády podporovat místní filmový průmysl. V červenci se Saúdská filmová komise připojila k Mezinárodní asociaci filmových komisařů (AFCI), což znamená důležitý okamžik v zábavním průmyslu. V souladu s tím tento krok posiluje postavení Saúdské Arábie v celosvětovém filmovém průmyslu. Kromě toho otevírá dveře mezinárodní spolupráci a posiluje tak filmové prostředí království. Členství v AFCI signalizuje silný závazek dodržovat globální standardy a postupy. Dříve saúdská vláda zahájila provoz stránek . v roce 1975 s cílem posílit postavení filmového průmyslu prostřednictvím sdílení znalostí a rozvoje dovedností. Jedná se také o celosvětovou síť komisí z různých zemí, která stanovuje standardy v oblasti zadávání zakázek.

Podpora vize Saúdské Arábie 2030

Hnací silou růstu zábavního průmyslu je saúdskoarabská vize 2030. Cílem vize je diverzifikace ekonomiky a snížení závislosti na ropě. Vláda investuje velké prostředky do projektů v oblasti zábavy a zábavních podniků a do roku 2030 chce přilákat 100 milionů návštěvníků ročně. Tyto investice zahrnují zábavní parky, kulturní centra a prostory pro pořádání akcí. Růst zábavního průmyslu přináší značné ekonomické výhody. Příliv turistů podporuje místní podniky, vytváří pracovní příležitosti a generuje příjmy. Tento rozvoj je v souladu s širšími cíli Vize 2030, které podporují živou a diverzifikovanou ekonomiku.

Vesnice NEOM: Výrobní centrum v Saúdské Arábii

V červenci se v populární kulinářské reality show “Top Chef Middle East” přesunula na do produkčního centra NEOM v Saúdské Arábii. Společnost MBC, která pořad produkuje, se spojila se společností NEOM Media Industries, aby zahájila jeho osmou sezónu. Společnost NEOM založila svou Media Village, produkční vesnici vybavenou zvukovými studii, v roce 2022. Podle zábavního webu Deadline se jedná o představuje nejmodernější technologie a zařízení, jako jsou maskérny, zelené místnosti a produkční kanceláře. Je důležité si uvědomit, že zábavní průmysl podporuje kulturní výměnu a propaguje Saúdskou Arábii na globální scéně. Proto spolupráce s mezinárodními partnery tento kulturní dialog posiluje. Velké akce, jako je Saudi Film Confex, přitahují pozornost celého světa a ukazují závazek království vůči umění. Tento globální vliv staví Saúdskou Arábii do pozice významného hráče v zábavním průmyslu.

Zábavní průmysl v Saúdské Arábii: Budoucí perspektivy

Do budoucna má Saúdská Arábie ambiciózní plány v oblasti zábavního průmyslu. Nadcházející projekty a iniciativy dále zvýší její status globálního centra zábavy. Vládní úsilí o inovace a dokonalost zajišťuje tomuto odvětví zářnou budoucnost. Lze shrnout, že saúdskoarabský zábavní průmysl je na cestě transformace a usiluje o to, aby se stal globálním centrem. Druhý ročník konference Saudi Film Confex je příkladem této ambice, neboť sdružuje přední představitele odvětví a podporuje mezinárodní spolupráci. Díky silné vládní podpoře a významným investicím se Saúdská Arábie chystá nově definovat své zábavní prostředí.

Image by freepik