• News

Waldorf Astoria se v Madíně otevře v roce 2028

Hotel Waldorf Astoria v Madíně nabídne 300 pokojů, tři jedinečné gastronomické koncepty a bude se nacházet v blízkosti Prorokovy mešity.
Shrnutí článku:
  • Hotel Waldorf Astoria oznámil, že do roku 2028 plánuje otevřít pobočku v Madíně v Saúdské Arábii.
  • Partnerem této luxusní hotelové značky je společnost Taiba Investments, jedna ze společností, do nichž investuje saúdskoarabský fond veřejných investic (PIF).
  • Díky strategické blízkosti Prorokovy mešity nabízí luxusní a pohodlný pobyt pro poutníky.

Světoznámá značka Waldorf Astoria, která je proslulá svou elegancí, se chystá představit svůj velkolepý debut v Madíně v Saúdské Arábii. Tento nový přírůstek navíc slibuje pozvednout úroveň luxusního pohostinství ve svatém městě. Waldorf Astoria Hotels & Resorts je nový název bývalé The Waldorf-Astoria Collection.

Spolupráce se společností Taiba

Společnost Taiba Investments uzavřela partnerství se společností Hilton a přivedla tuto hotelovou značku do Madíny. Tato spolupráce představuje významný milník pro saúdskoarabský sektor pohostinství. Obě společnosti jsou navíc nadšené, že se mohou pustit do tohoto ambiciózního projektu. Taiba Investments je veřejná akciová společnost, která je součástí burzy cenných papírů v Saúdské Arábii. Je jednou z investic Saúdského veřejného investičního fondu, které jsou klíčovým motorem Vize 2030. V souladu s tím PIF musí podpořit rozvoj nových odvětví, společností a pracovních příležitostí v království. V souladu s tím jsou v portfoliu PIF tyto giga-projekty NEOM a kapitál pro sport, zábavu a umění Qiddiya. Kromě toho zahrnuje také Red Sea Global, ROSHNa Diriyah.

O hotelu Madinah’s Waldorf Astoria

Hotel Waldorf Astoria Al Madinah, který bude otevřen v roce 2028, se bude pyšnit více než 300 honosnými pokoji a apartmá, které hostům nabídnou jedinečný komfort. Hotel nabídne tři jedinečné koncepty stravování, soukromý klubový salonek, modlitebnu a nejmodernější fitness centrum. Navíc je pečlivě naplánován každý detail, aby návštěvníkům poskytl luxusní a nezapomenutelný pobyt. Jedním z jedinečných stravovacích konceptů je Peacock Alley Café a další dvě restaurace, včetně signature podniku. Na adrese dalších pobočkách Waldorf Astoria po celém světě je Peacock Alley Café kavárna v newyorském stylu s pařížskými vlivy. Výhodná poloha hotelu na severní straně Prorokovy mešity nabízí jedinečné pohodlí pro poutníky a turisty. V souladu s tím se hosté mohou těšit na snadný přístup k jednomu z nejvýznamnějších náboženských míst na světě. Dalším klíčovým bodem je, že tato strategická poloha zvyšuje jeho atraktivitu a činí z něj vyhledávanou destinaci.

Hospodářský dopad a kulturní význam

Zavedení hotelu Waldorf Astoria v Madíně přinese časem městu i zemi značný ekonomický přínos. Nový hotel navíc podpoří cestovní ruch, vytvoří pracovní místa a podpoří místní podniky. Tento vývoj je v souladu s cíli Saúdské Arábie v rámci vize 2030, která zdůrazňuje význam diverzifikace ekonomiky. Blízkost hotelu k Prorokově mešitě dodává jeho přítomnosti hluboký kulturní význam. Cílem hotelu Waldorf Astoria je posílit zážitkový program pro poutníky a nabídnout jim luxusní a pohodlné ubytování. Tato iniciativa obohatí duchovní cestu milionů návštěvníků.

Budoucí plány Waldorf Astoria v Madíně

Otevření hotelu Waldorf Astoria Al Madinah je naplánováno na rok 2028. Společnosti Taiba Investments a Hilton mají ambiciózní plány do budoucna, včetně možného rozšiřování a dalšího rozvoje. Jejich závazek k dokonalosti a inovacím zaručuje, že hotel bude stanovovat nové standardy v oblasti luxusního pohostinství. Debut hotelu Waldorf Astoria v Madíně je pro Saúdskou Arábii monumentální událostí. Tento luxusní přírůstek slibuje, že nově definuje standardy pohostinství a poskytne hostům výjimečné zážitky. Strategická poloha hotelu, jeho honosné vybavení a významný ekonomický dopad z něj činí velmi očekávanou stavbu.

Fotografie od Oomar Dooreemeah na Unsplash