• News

WWE Crown Jewel 2024 zahájí sezónu v Rijádu

Ceněné zápasy, zvraty na podpatcích a další drama čekají na fanoušky profesionálního wrestlingu na WWE Crown Jewel 2024 v Rijádu.
Shrnutí článku:
  • Fanoušci profesionálního wrestlingu se dočkají, protože WWE se chystá zahájit svou sezónu Crown Jewel 2024 v Rijádu.
  • Mezi nejočekávanější zápasy patří souboj šampiona WWE Codyho Rhodese a mistra světa v těžké váze Gunthera a souboj mistryně světa žen Liv Morganové se šampionkou WWE žen Niou Jaxovou.
  • Sportovně-turistická akce podtrhuje širší cíl Saúdské Arábie v rámci Vize 2030, kterým je diverzifikovat ekonomiku království od ropy a stát se přední turistickou destinací.

WWE Crown Jewel 2024 se koná rozsvítit Rijádská sezónaa slibuje nezapomenutelnou podívanou. Dne 2. listopadu 2024 bude Mohammed Abdo Arena hostit tuto velkolepou událost a bude tak pokračovat silné partnerství WWE se Saúdskou Arábií. Saúdové znají arénu Mohammeda Abdo také jako scénu Umělce Arabů Mohammeda Abdu. Konkrétně se nachází v oblasti “Theaters” na bulváru Rijád City ve čtvrti Hittin v Rijádu. Vrcholem akce je korunovace historicky prvních šampionů Crown Jewel v mužské i ženské divizi. Fanoušci WWE se na tyto historické zápasy těší s napětím.

Podrobnosti o události

V rámci akce se odehraje několik klíčových zápasů. Patří mezi ně očekávaný souboj mezi nesporným šampionem WWE Codym Rhodesem a světovým šampionem v těžké váze Guntherem. Fanoušci očekávají napínavou bitvu. Tomu také odpovídá, že fanoušci o Rhodesovi mluví jako o “Americké noční můře”, zatímco Guntherovi říkají “Generál ringu”. Mezitím se v ženské divizi utká mistryně světa v kategorii žen Liv Morganová s mistryní WWE v kategorii žen Niou Jaxovou. Tento zápas šampionka vs. šampionka slibuje vysoké sázky a napínavou akci. Nadšenci WWE se nemohou dočkat, až uvidí tyto nejlepší uchazeče soupeřit o nejvyšší slávu. Na akci WWE Bad Blood 2024 představil Triple H nové pásy šampionátu Crown Jewel. Tímto oznámením byla zavedena nová každoroční tradice akcí WWE Crown Jewel. Nové tituly přinášejí prestiž a vzrušení a představují významný milník v historii WWE. Reakce fanoušků na nový formát byly smíšené. Zatímco někteří fanoušci jsou novinkou nadšeni, jiní se obávají možného odsunutí probíhajících dějových linií na vedlejší kolej. Nicméně celkový rozruch kolem Crown Jewel 2024 zůstává pozitivní a od události se očekává hodně.

Hospodářský a kulturní dopad WWE Crown Jewel 2024

Pořádání WWE Crown Jewel 2024 v Rijádu nabízí významné ekonomické výhody. Příliv návštěvníků podpoří místní podniky, hotely a odvětví cestovního ruchu. Kromě toho tato událost obohatí kulturní krajinu Saúdské Arábie a ukáže rostoucí nadšení národa pro mezinárodní zábavu. Odborníci na wrestling spekulují o možných překvapeních na Crown Jewel 2024. Očekávají zejména možné zvraty na straně podpatků a nečekaná spojenectví, která udrží fanoušky v napětí. Kromě toho zvěsti naznačují šokující události, které by mohly změnit dějovou strukturu WWE. Sportovní web Sporstkeeda psal o několika potenciálních zvratech na této události, například o tom, že Xavier Woods opustí Kofiho Kingstona. Rovněž předpokládá, že by Randy Orton mohl z ničeho nic provést “RKO” na Codyho Rhodese. Kromě toho by se Seth “Freakin” Rollins mohl v Rijádu také obrátit na heel proti “Big” Bronsonu Reedovi. To jsou jen některé ze spekulací a zvěstí, které kolují o WWE Crown Jewel 2024.

Kulturní fenomén

WWE Crown Jewel 2024 není jen wrestlingová událost, ale kulturní fenomén. Zařazení šampionů Crown Jewel do této události znamená pro WWE novou éru a fanoušci jsou na ni připraveni. Tato událost bezpochyby nastaví nový standard mezinárodních show WWE a spojí špičkový wrestling s živou kulturou Rijádu. Pro vstupenky na wrestlingovou událost musí fanoušci zamířit na adresu webook.com. V době psaní tohoto článku nebyl prodej na Crown Jewel 2024 na této webové stránce oficiálně zahájen.

Foto: Facebook/WWE